Tijdelijke zorgwoning

Geen omgevingsvergunning meer nodig voor tijdelijke zorgwoning

Als oudere of zieke mensen niet meer alleen kunnen wonen wordt er vaak gedacht aan een verzorgingstehuis. Maar steeds meer Vlamingen willen zo lang mogelijk zelf en dicht bij huis zorgen voor hun ouders of kind met zorgbehoeften. Een tijdelijke zorgwoning van CubIQ Design in de tuin is daar een perfecte oplossing voor.

Geen ingrijpende verbouwingen aan uw huis. Een zorgwoning in de tuin in een compacte wooneenheid met het nodige comfort en aangepaste faciliteiten.

Compact bouwen is helemaal in. Doordat wij elke unit slim uitrusten met kwalitatieve en goed onderhoudbare materialen geniet u van een woning waar u een heerlijke tijd tegemoet kunt gaan.

De nodige privacy van zowel de verzorger als van de zorgbehoevende blijft te allen tijde gegarandeerd, en hulp is nooit veraf. Niemand moet dus inboeten op levenskwaliteit.

Bouwen is een groot avontuur, dat heel wat vragen oproept. Tot nu moest elke unit of bijgebouw een uitgebreid vergunningstraject doorlopen met een openbaar onderzoek. Daardoor zijn geïnteresseerden vaak vertrokken voor een maandenlange vergunningsprocedure met aardig wat kosten. Mensen kunnen echter snel zorgbehoevend worden door een val of ziekte. Ellenlange procedures zijn dan ook niet aanvaardbaar. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir kondigt daarom grote vereenvoudigingen aan die in 2021 moeten ingaan.

De verplichte vergunningsprocedure wordt vervangen door een eenvoudig meldingssysteem. Daarnaast valt de verplichte inschakeling van een architect ook weg. Zo worden er heel wat kosten en tijd bespaard.

Wij bouwen voor u een tijdelijke zorgunit waar uw dierbaren in alle comfort kunnen wonen. Of het nu gaat om uw ouders een aangename oude dag te bezorgen of een kind met beperkingen een eigen plek te kunnen bieden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De afwerking en inrichting van uw zorgwoning kiest u vrij, zodat het nieuwe thuis voor de zorgbehoevende bewoners helemaal aangepast is aan hun noden.

Wij staan steeds ter beschikking voor verdere vragen.

Wij geven u professioneel advies en bouwen graag mee aan uw droomwoning.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn
WhatsApp